لباس ها بافت و ساختار متفاوتی دارند و هر کدام از فیبر خاص به خود (مصنوعی یا طبیعی) به وجود آمده اند. هنگامی که این بافت های طبیعی و یا مصنوعی در درون ماشین لباسشویی قرار می گیرند، با آب سرد یا گرم و مواد شیمایی به خصوص شست وشوی داده شده و عملکردهای شیمیایی مختلفی بر روی آن ها انجام می گیرد. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که علت آب رفتن لباس در لباسشویی چیست؟ پاسخ به این صورت می باشد عملکردها و واکنش های شیمیایی درون لباسشویی هنگام شستن لباس باعث می شود که لباس ها تا حدودی تغییر سایز بدهند. (به خصوص لباس هایی با فیبر طبیعی) و در نتیجه به اصطلاح آب بروند. در اصل این واکنش های شیمایی را می توان اصلی ترین علت آب رفتن لباس در لباسشویی دانست.

دلایل آب رفتن لباس در لباسشویی

روش هایی که باید هنگام خشکشویی و شست وشوی لباس انجام گردد تا بافت لباس، زمان شست وشوی دچار آب‌رفتن نشود و همچنین اگر می خواهید از اصلی ترین نکته ها جهت علت آب رفتن لباس در لباسشویی و جلوگیری از آبرفتن ساختار لباس ها آگاه شوید، همواره در این مقاله علت آب رفتن لباس در لباسشویی چیست همراه ما باشید.

شستشوی لباس در ماشین لباسشویی

معایب شستشوی لباس در ماشین لباسشویی

شست و شوی لباس با آب سرد یا گرم

در ابتدا باید توجه کنید که هر اندازه دمای آب بیش‌تر و داغ تر باشد، احتمال آب‌رفتن لباس نیز افزایش پیدا می کند. شست وشوی لباس با آب داغ و یا خشک شدن لباس‌ها در محیط گرم و خشک و نور مستقیم خورشید، موجب کوچک شدن و آب رفتن لباس می‌گردد. به اضافه، آب سرد در عدم رنگ پس دادن الباس نیز تاثیرگزار می باشد. برای جلوگیری از آبرفتن لباس و پارچه نکات مهمی باید رعایت گردد که در ادامه به آنها می پردازیم

الیاف کوتاه پلیمری که در ساختار البسه به کار گرفته شده‌اند، موقع دوختن لباس کش آمده و کشیده می‌شوند و بعد از آن در بافت لباس قرار می‌گیرند. قرار گرفتن الیاف لباس در مقابل هوای گرم و تابش شدید و یا آب داغ، دوباره این الیاف را به حالت اولیه و قبل خود (و یا حتی کوتاه‌تر از آن) باز می‌گرداند.

توجه به نکاتی که باعث آب رفتن لباس در لباسشویی می شود

قبل از شستشوی لباس در لباسشویی باید به مواردی توجه داشته باشید که در ادامه چند مورد از آن‌ها را برای شما شرح داده ایم:

  • جلوگیری از آبرفتن پارچه نخی، پشمی و پنبه ای همانگونه که در ادامه این مقاله می خوانید، راحت‌تر از چیزی می باشد که فکر می‌کنید. فقط کافی است نکات مرتبط به نحوه شستن لباس نخی را که موجب آب رفتن نشود نیز، رعایت کنیم. به همین دلیل قبل از شست وشوی لباس، حتما باید به جنس و نشانه های شست وشوی آن دقت کرد.
  • نکته مهم دیگر دقت به راهنمای شست وشوی درج شده بر روی لباس است. در علائم شست وشوی لباس تعیین شده است که زمان شستن باید به چه نکاتی دقت کنید. همانند علامت دایره درج شده که به این معنی می باشد که لباس را تحت هیچ مواقعی نباید در خانه بشویید و باید از شیوه‌های مخصوص خشکشویی برای شست وشوی در آن به کار گرفته شود.

جنس لباس در آب رفتن لباس در لباسشویی

در مورد اینکه علت آب رفتن لباس در لباسشویی نیز می توان به جنس پارچه هم اشاره کرد. به این صورت که پارچه‌های پشمی و پنبه‌ای آب بیشتری را در زمان شست وشوی به خود می کشند، درنتیجه این جنس لباس‌ها را باید با آب سرد بشویید. لباس‌هایی که با الیاف مصنوعی مثل نایلون و پلی‌استر تولید می شوند، از آن‌جایی که آب کمتری را به خود جذب می‌کنند درنتیجه در مقابل دمای بالای آب نیز مقاومت بیشتری دارند.

البته با پیشرفت فناوری در صنعت نساجی و پوشاک، احتمال آب رفتن لباس‌ها نیز خیلی کمتر از گذشته شده است. در این صورت همیشه نسبت به شستن لباس‌های نخی، دقت داشته باشید و با فروشنده زمان خرید لباس صحبت کنید که اگر احتمال آب رفتن لباس در لباسشویی وجود داشته باشد، شاید بهتر است که یک سایز بزرگ‌تر از لباس را خریداری نمایید.

جنس لباس شستشو شده در لباسشویی

بررسی جنس لباس شستشو شده در ماشین لباسشویی

 

مراحل و شیوه های اصولی شست و شوی لباس ها

  • برای جلوگیری از آبرفتن لباس های جنس نخی، اول برچسب روی لباس را خوانده و به علایم ضروری شست وشوی درج شده روی آن دقت کنید. در این بخش حتما نکاتی در ارتباط با نحوه شستن لباس نخی که اب نرود، نیز وجود خواهد شد. اگر الزامات خاصی درج نشده بود، مطابق مراحل زیر شست وشوی را شروع کنید. اگر قصد دارید که لباس نخی را با دست بشویید، حتما از آب سرد استفاده کنید.
  • بهترین نوع ماشین لباسشویی جهت شست وشوی لباس های نخی که آب هم نرود، لباسشویی غلتکی می باشد. اگر این نوع از لباسشویی را در خانه خود ندارید توصیه می شود که به خشکشویی ببرید و یا با دست لباس را بشویید. دقت کنید که توصیه می شود دور لباسشویی را بالا نبرید تا لباس به آرامی شسته شود. برای خشک شدن لباس نخی از خشک کن استفاده نکنید. و پس از شست وشوی لباس را روی بند خشک کنید.
  • علت آب رفتن لباس در لباسشویی از جنس پنبه یکی از متداول ترین حوادث است. اما نگران نباشید چرا که به راحتی می توان لباس پنبه ای را به شکل اولیه برگردانید. البته توجه کنید که اغلب لباس های پنبه ای برای کودکان و نوزادان می باشند. بنابراین اضافه بر رعایت این نکات در ارتباط با آب رفتن باید سایر نکات درمورد شست وشوی لباس نوزاد را هم توجه کنید.

روش های شستن لباس های جنس پنبه ای

اگر قصد دارید به شستن لباس های پنبه‌ای در ماشین لباسشویی بپردازید بهتر است به نکات زیر نیز توجه داشته باشید:

  • یک تشت یا وان را از آب سرد پر کرده و لباس ها را درون آن قرار دهید.
  • تقریبا ۲ قاشق شامپو بچه و یا نرم کننده مخصوص داخل تشت بریزید.
  • نیم ساعت صبر کرده تا لباس کاملا خیس شود. سپس لباس را با دست خود بشویید.
  • برای خشک کردن لباس آن را بر روی یک حوله خشک قرار دهید تا آب اضافی آن را گرفته شود. و یا اینکه حوله را دور لباس به شکل رول کنید تا آب اضافی آن کاملا گرفته شود.
  • لباس را از روی حوله برداشته و بر روی سطح صافی پهن کنید و سپس کمی لباس را بکشید.
  • در این حالت کشیده لباس دو جسم سنگین تر را در دو طرف لباس بگذارید تا در مدت خشک شدن، لباس دوباره کوچک نشود.

نحوه شستشو لباس های پشمی بدون آبرفتگی

لباس و پارچه های پشمی یا همان الیاف و بافت کشمیر از سایر پارچه های دیگر بیشتر در معرض خطر آب رفتن هستند. برای جلوگیری از آب رفتگی این جنس پارچه و لباس ها مراحل شست وشوی همانند شست وشوی پارچه و لباس پنبه‌ای دارد. که این مراحل به صورت زیر نیز می باشند:

  • لباس را در تشت و یا وان آب سرد بگذارید و در ازای هر یک لیتر آب به مقدار ۲ قاشق سرکه سفید به تشت اضافه کنید.
  • لباس را به مدت نیم ساعت در این ترکیب قرار دهید و به طور پیوسته و پشت هم آن را بچرخانید.
  • بعد از این مرحله لباس را بردارید و به آهستگی آب اضافی درون آن را بگیرید.
  • حالا می توانید همانند شیوه ی جلوگیری از آب رفتن پارچه پنبه‌ای لباس را در حوله بپیچانید و سپس از دو جسم سنگین برای خشک شدن آن استفاده کنید. (البته توجه داشته باشید که کشیده شدن پارچه از هر دو طرف باید به مقدار برابر باشد در غیر این صورت پارچه کشمیر دچار ایراد می شود.
شستشو لباس های پشمی بدون آبرفتگی

شستشو لباس های پشمی بدون آبرفتگی

سخن پایانی

با سپاس از همراهی شما همراهان گرامی، ما همواره در این مقاله به پاسخ این سوال و مشکل که علت آب رفتن لباس در لباسشویی چیست؟ پرداختیم و به برخی از جنس های پارچه و لباس ها که دچار آب رفتن در بافت خود می شوند پرداختیم و همینطور هم روش ها و شیوه های خاص شست و شوی هر یک را برای شما شرح و توضیح دادیم.

سوالات متدوال مقاله علت آب رفتن لباس در لباسشویی

  1. علت آب رفتن لباس در لباسشویی چیست؟
    پاسخ به این صورت می باشد عملکردها و واکنش های شیمیایی درون لباسشویی هنگام شستن لباس باعث می شود که لباس ها تا حدودی تغییر سایز بدهند. (به خصوص لباس هایی با فیبر طبیعی) و در نتیجه به اصطلاح آب بروند. در اصل این واکنش های شیمایی را می توان اصلی ترین علت آب رفتن لباس در لباسشویی دانست.
  2. ارتباط بین آب سرد و یا گرم با آب رفتن لباس چیست؟
    در ابتدا باید توجه کنید که هر اندازه دمای آب بیش‌تر و داغ تر باشد، احتمال آب‌رفتن لباس نیز افزایش پیدا می کند. شست وشوی لباس با آب داغ و یا خشک شدن لباس‌ها در محیط گرم و خشک و نور مستقیم خورشید، موجب کوچک شدن و آب رفتن لباس می‌گردد. به اضافه، آب سرد در عدم رنگ پس دادن الباس نیز تاثیرگزار می باشد.
  3. بهترین نوع ماشین لباسشویی برای شستن لباس های نخی چیست؟
    بهترین نوع ماشین لباسشویی جهت شست وشوی لباس های نخی که آب هم نرود، لباسشویی غلتکی می باشد. اگر این نوع از لباسشویی را در خانه خود ندارید توصیه می شود که به خشکشویی ببرید و یا با دست لباس را بشویید.